HTML

butor_info

Friss topikok

  • dani04.19.: Nagyon szép és drága, de azért szívesen ráülnék, akár csak egyszer. Üdv: www.home-max.hu/butor/and... (2014.02.13. 14:08) "Olcsó Kanapé"

Linkblog

Archívum

"Olcsó Kanapé"

2011.04.12. 15:10 blogcikkek

 

Luxus kanapé

Példátlan aukció volt  Franciaországban március végén . A Christie’s aukciósház vezette árveréssorozaton számos tétel került bemutatásra, szám szerint  881, és ennek 80 százaléka elkelt. Az árverés legnagyobb győztese minden téren egy kanapé volt, mely 2,86 millió euróért, azaz 800 millió forintért kelt el. Ha ennél olcsóbban szeretnénk kanapét vásárolni érdemes az internetes webshopokban körül nézni.  

A kanapé Emilé-Jacques Ruhlmann munkája, a Maharádzsa nevet viseli, ugyanis 1929-ben egy akkori indiai királyság uralkodójának Indore maharadzsának készült.  Nem mindenkinek vannak ilyen kiemelkedő igényei, általában az ár a legfontosabb. De alapvetően mindenki kényelmes és olcsó kanapét szeretne. A milliókat érő szófa eddig a dél-franciaországi Gourdin-kastélyban pihent, ahol tavaly novemberig egy dekoratív művészeti és történelmi múzeum működött. Az itt kiállított darabok Laurent Negro magángyűjteményét gazdagították, melyben fellelhetőek az art nouveau stílusjegyében megalkotott legimpozánsabb remekek az 1900-1950-es évekből.

A híres kanapé  ami nem volt túl olcsó szintén az art nouveau jegyeit viseli. Az említett ülőgarnitúra jellegzetesen francia stílusú,  szecessziós alkotás, iparművészeti remek. Mérsékelten díszített, elegáns vonalvezetésű darab a luxus és az elegancia kifejezője lett. Másoknak megfelel a tömeggyártás során olcsón előállított példány. Más speciális például hintáztatható kanapét keres.  

Az említett akción a várt árat, két és hárommillió euró közötti összeget sikerült kapni az elegáns kanapéért. Ruhlmann egy másik munkája, a Tardieu névre keresztelt kanapé, mely két különálló fotellel egészül ki, kisebb összegért, 2,3 millió euróért kelt el az aukción.

A Negro-gyűjtemény darabjaiból készült árveréssorozat rendkívül nagy sikert és visszhangot kapott már az első estén, amikor is a bevétel elérte a 24 millió eurót, az árak igen magasak voltak. Az elárverezett tételek igen változatosak voltak, akadt köztük parfümös üveg, váza valamint festmények és fotók is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://butorinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr32820312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dani04.19. · http://www.home-max.hu/butor/kanape 2014.02.13. 14:08:43

Nagyon szép és drága, de azért szívesen ráülnék, akár csak egyszer.
Üdv: www.home-max.hu/butor/andante-ulogarnitura
süti beállítások módosítása